NOG GEEN HERVATTING COMPETITIE

Binnen de WBB is ongeveer de helft van de locaties een horeca gelegenheid. Zij hebben voorlopig te maken met de verplichte sluitingstijd van 22:00 uur. In het najaar van 2020 hebben we al eens met deze vervroegde sluitingstijd te maken gehad. Toen hebben we geprobeerd om met aanpassingen zoals eerder beginnen en ingekorte partijen de competitie toch door te laten gaan. Dat plan was toen voor een groot aantal teams geen optie en is dan ook na twee dagen weer ingetrokken.

Verder is de mogelijkheid om na 22:00 open te blijven, terwijl de bar gesloten is, formeel alleen van toepassing op de locaties waar horeca niet de hoofdfunctie is. Alle andere locaties hebben te maken met onduidelijke regels die bovendien per gemeente verschillend geïnterpreteerd kunnen worden. De KNBB heeft dit probleem in handen gelegd van de thuisspelende teamleiders. Die worden gevraagd om voorafgaand aan de wedstrijd te overleggen met lokaalhouders en tegenstanders. Dat vinden wij niet de juiste manier om de problemen op te lossen. Want als dat niet lukt zou de competitie een rommeltje worden. Daar is niemand bij gebaat.

Daarom heeft het WBB bestuur besloten om de competitie nog niet te hervatten. Dat is ons inziens pas mogelijk als de vervroegde sluitingstijd wordt opgeheven en alle teams weer zonder ingewikkeldheden mee kunnen doen.

Desondanks roepen wij alle WBB spelers op om toch vooral te gaan biljarten. Gebruik de mogelijkheden die er nu zijn op uw eigen locatie om onderling te spelen. Er zijn daartoe bij een aantal verenigingen al initiatieven genomen. Daarmee steunt u natuurlijk ook onze bondgenoten de  lokaalhouders!

Geplaatst in Geen categorie.