Verslag 41e Blauwe Vogel toernooi

Rens Griffioen uit Nieuwegein winnaar 41e Blauwe Vogel toernooi

Het  Blauwe Vogel Driebanden biljarttoernooi, dat gespeeld werd op vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober in Sportcafé de Poortdijk te IJsselstein. Er werd dit jaar gespeeld in twee poules. Poule A bestond uit Ron van de Gaag van BCH uit Harmelen, Joop Florie van BV Nieuwegein, Maurice Arts van BCH en titelverdediger Peter Vulto van het Scheepje uit Harmelen. Poule B bestond uit Hans van der Weiden van BCH, Ron van de Berg van de Poortdijk uit IJsselstein, Rens Griffioen van BV Nieuwegein en Ton Davelaar van BCH uit Harmelen.

Nadat de poule wedstrijden gespeeld waren, kwamen de eerste van poule tegen nummer twee van de andere poule, ook wel kruisfinales genoemd. De partijen waren Rens Griffioen tegen Joop Florie beide van BV Nieuwegein, de andere partij was Ron van de Berg van de Poortdijk tegen Maurice Arts van BCH uit Harmelen. Alle partijen werden gespeeld over maximaal 40 beurten. De eerste kruisfinale werd gewonnen door Rens Griffioen en de ander door Ron van de Berg.

De finale ging dus tussen Rens Griffioen 20 caramboles en Ron van de Berg 20. De hele wedstrijd ging het gelijk op dus was het een spannende eindstrijd. Ondank een prachtige serie van vijf kwam Ron van de Berg een carambole te kort. Rens maakte de partij uit in de 55e beurt en was de terechte winnaar.

De terechte winnaar temeer omdat hij zowel de hoogste serie als de kortste partij van het toernooi behaalde. De hoogste serie was 6 caramboles en de kortste partij tikte hij uit in 33 beurten.

Het sponsortoernooi, dat dit jaar voor de 41e keer door Gert Zweserijn werd georganiseerd. Er wordt geld opgehaald voor de stichting de Blauwe Vogel. Deze stichting organiseert sportevenementen en dagjes uit voor jong gehandicapten om hen uit hun isolement te halen. Gert Zweserijn was vele winkels en bedrijven langs gegaan om prijzen te verzamelen voor de verloting en uiteraard voor geldsponsoring. De  opbrengst van het toernooi  was weer een prachtig bedrag geworden, Gert toonde zich een zeer  tevreden man, dit jaar haalde hij ruim € 3.400,00 op. Helaas voor Gert kon hij er dit jaar zelf niet bij zijn omdat hij positief getest was op corona evenals zijn vrouw Mia. Gert had aan Hans van der Weiden gevraagd de wedstrijdleiding en de verloting op zich te nemen. Hans al jaren de rechterhand van Gert wilde dit uiteraard wel doen.

De heer Bakker, voorzitter van de stichting, kon aan het einde van het toernooi het fantastische bedrag in ontvangst nemen, Bakker bedankte via Hans Gert Zweserijn uitvoerig voor zijn jarenlange inspanningen voor de stichting. Hij haalde daarbij in 42 jaar al meer dan  € 80.000,00 op.

Aansluitend op de prijsuitreiking was er een verloting, met tientallen prijzen waaronder de hoofdprijs, een rondvlucht voor twee personen, aangeboden door Cok Kortekaas, de voorzitter van de Woerdense Biljartbond. Ook was er een volledig verzorgd diner voor twee personen, aangeboden door Geke Ekelschot van De Heeren van Montfoort. Verder werden er nog ruim 40 prijzen verloot.

De loting werd dit jaar verricht door Hans van der Weiden geassisteerd door zijn vrouw Erica en Joop Florie.

De kersverse winnaar Rens trakteerde nog op een rondje en het bleef nog lang enorm gezellig. Het was weer een prachtig, gezellig en sportief toernooi.

Kortom op naar de 42e editie.

Geplaatst in Geen categorie.