Corona maatregelen 25 september

Tijdens de persconferentie van 14 september is aangekondigd dat de 1,5 meter losgelaten gaat worden, maar dat er met ingang van 25 september voor sommige branches, waaronder de horeca, er een coronatoegangsbewijs gaat gelden.

In hoeverre het coronatoegangsbewijs en de controle daarop gaat gelden voor ook de sport die plaatsvindt in horeca en/of in accommodaties vallend onder andere branches zoals sport, cultuur, zorg, recreatie en onderwijs, is vooralsnog niet door de overheid bekendgemaakt. De KNBB heeft inmiddels bij de overheid om nadere toelichting en uitleg gevraagd. Zodra daar meer duidelijkheid over is wordt dat meteen op www.knbb.nl  en op onze eigen website gepubliceerd. Tot die tijd moeten we ons voorbereiden op het ongunstigste scenario.

Mogelijk zijn er binnen de WBB teams met spelers die niet aan deze overheidsmaatregel kunnen voldoen in de nu aangekondigde periode tussen 25 september en november. Daarom zal het bestuur onderzoeken op welke manier er in die periode met de regels omtrent het uitstellen van wedstrijden, dubbelpartijen etc. moet worden omgegaan.

Het bestuur roept de verenigingen op te onderzoeken of er spelers in hun teams zijn die in de problemen komen door deze maatregelen en dit te rapporteren aan de algemeen secretaris (as@wbbo.nl).

Zodra duidelijk wordt dat biljartsector ook onder de maatregelen valt zullen we met de betreffende teamleiders in contact treden.

Ondertussen lijkt het ons raadzaam om vast een coronatoegangsbewijs te gaan regelen. Heeft u een smartphone dan is de app Coronacheck het makkelijkst. Heeft u geen smartphone dan kunt u op https://coronacheck.nl/nl/print/ een instructie vinden over het aanvragen van een QR code op papier. Naast het papieren of digitale toegangsbewijs moet u ook een identiteitsbewijs kunnen laten zien.

Geplaatst in Geen categorie.