Nieuwsbrief 1 seizoen 2021/2022 – 12 juli 2021

JAC VAN BOMMEL BENOEMD TOT LID VAN VERDIENSTE
Op de ALV van 28 juni heeft Jac van Bommel de eretitel Lid van Verdienste gekregen. Na 50 jaar lang bestuursfuncties te hebben bekleed in sportverenigingen, waarvan de laatste 17 jaar bij biljartverenigingen De Pommerance en PADOC, zet hij er een punt achter.
Er komt daarmee ook een einde aan de ondersteuning die Jac vele jaren op vrijwillige basis heeft geboden bij het samenstellen van de competitie en het programmaboekje. Ook verrichtte hij veel werk voor de jubileumtoernooien en had hij veel positieve inbreng bij de bondsvergaderingen.
De benoeming werd met een flink applaus bekrachtigd.
(zie ook het bericht met foto op de website)

VOORSTEL RESTITUTIE 2020-2021 EN CONTRIBUTIEVERLAGING AANGENOMEN
Op de ALV van 28 juni is het voorstel om de gefactureerde bedragen over 2020-2021 te retourneren aan de verenigingen en adverteerders met algemene stemmen aangenomen. Deze bedragen worden verrekend met de jaarnota’s die begin september verzonden worden.
Ook het voorstel om de contributie te verlagen naar €17,50 werd met algemene stemmen aangenomen. De details staan in de vergaderstukken (agenda en financieel verslag 2020-2021) die bij de verenigingssecretarissen zijn op te vragen.

INSCHRIJVINGEN COMPETITIE 2021-2022
Er hebben zich 83 teams ingeschreven, 6 minder dan vorig seizoen. De verdeling is als volgt:

klasseseizoen
2021-2022
seizoen
2020-2021
verdeling
poules
Beker
hoofdklasse1010nvt10
libre viertallen25319-8-821
libre drietallen262610-8-822
driebanden222211-1121

MUTATIES VERENIGINGEN
Het Pikeetje ziet geen kans om komend seizoen een volwaardig team te vormen. Het Pikeetje blijft in de WBB en heeft voorlopig de status “slapende vereniging”. We hopen dat ze volgend seizoen weer van de partij kunnen zijn.
Ook bij Het Heicop lukt het niet om komend seizoen een viertal met voldoende reserves te vormen. Het team dat was opgegeven wil geen risico nemen en trekt zich terug. Daarmee krijgt ook Het Heicop voorlopig de status van “slapende vereniging”. De terugtrekking is verwerkt in het overzicht hierboven.
Café Het Fust heeft een nieuwe eigenaar en dat betekent het einde van deze biljartvereniging die sinds 1997 bij de WBB was aangesloten. De 2 overgebleven teams van Het Fust stappen over naar Biljart R’21.
Biljart R’21 uit Vianen start komend seizoen, op proef, met 3 teams in de klasse Libre drietallen en een driebanden team. Op de ALV van 2022 wordt besloten of Biljart R’21 definitief kan toetreden.
SPDC Woerden is de nieuwe naam van SPDC Walzicht.
BV Houten is de nieuwe naam van Houten/De Engel.

GERT ZWESERIJN BANDSTOOTTOERNOOI AFGELAST
I.v.m. de onzekerheden rondom corona gaat de 9e editie van dit toernooi komende september niet door. Gert Zweserijn en Hans van der Weiden hopen dat dit toernooi in 2022 weer op de kalender te kunnen zetten.

TEAMGEGEVENS EN POULE INDELING OP BILJARTPOINT
Het competitieprogramma moet nog gemaakt worden, maar de teamgegevens en de poule indelingen zijn zichtbaar op Biljartpoint. De secretarissen hebben het verzoek gekregen om e.e.a. te controleren.

Geplaatst in Geen categorie.